Otomatik Bariyer Sistemi
Otomatik Bariyer Sistemleri ve Kullanım Alanları
Otopark Bariyer İstanbul Bariyer Sistemleri, Otopark Bariyer, Otopark Bariyer Fiyatları, Otopark Bariyer Kurulum, Otopark Geçiş, Otopark HGS Kartı, Otopark HGS kurulum, Otopark HGS Sistemi, Otopark OGS Cihazı, Otopark Ogs Kurulum, Otopark OGS Sistemi, Site HGS Sistemi, Site OGS Sistemi
Otomatik bariyer sistemleriyle, araçların giriş çıkış saatleri başka hiçbir personele ihtiyaç duymadan hesaplanarak ücretlendirilmesi yapılabilmektedir. Bu tür bariyerler site girişlerinde yabancı araçların siteye girişini engellemede etkin bir çözüm sunmaktadır.
Başka bir otomatik bariyer sistemi olan hidrolik mantar bariyerler, günümüzün güvenlik şartlarında, hassas güvenlik kontrolü yapılması gereken binalara karşı düzenlenebilecek araçlı saldırıları engellemek amaçlı kullanılabilmektedir. Zeminin kazılmasıyla oluşturulan bir hazne içerisine yerleştirilmiş olan bariyer uzaktan kumanda ile 1-2 saniye’de açılabilir ve böylece araç geçişi tamamen engellenebilir. Yüksek güvenlik ihtiyacının olmadığı durumlarda ise daha hafif malzemelerden üretilmiş olan mantar bariyer sistemleri, araç trafiğini yönlendirme ve araç parkının yasak olduğu yerlere parkı engellemek için uygulanmaktadır.
Elektrik motorlu zincir ve kapan bariyerler ise yine trafiği yönlendirmek, ters yöne girişleri engellemek ve bina girişlerinde güvenlik kontrol noktaları oluşturmak için kullanılmaktadır. Zincir bariyerlerin diğer bariyer sistemlerine göre avantajı 100 metreye kadar istenilen genişlikte kurulabilmesidir.
Bariyer sistemleri yalnızca güvenlik ve araç yönlendirme uygulamaları için kullanılmamaktadır. Kalabalık alanlarda insanların toplanacağı yerin sınırlarının belirlenmesi, geçiş kontrollerinin yapılması, bilet gişelerinin önünde oluşabilecek kuyrukların düzenlenmesi, konserlerde sahnenin korunması, girilmesi yasak bölgelere girişin engellemesi, açılış ve organizasyonlar da yaya yollarının belirlenmesi, gibi pek çok farklı alanda, dış ve iç mekânlarda yayaların kontrolünü sağlamak amacıyla da kullanılmaktadır.
İç mekânlarda insanların düzenini sağlamak için en çok kullanılan bariyer sistemi çeşidi mekanizmalı şerit bariyerlerdir. Metal bir ayak ve makaralı şerit sisteminden oluşmakta olan bu bariyerleri alışveriş merkezleri, havaalanları, bankalar, sinema salonları gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.
Dış mekânlarda kullanılan alüminyum veya galvaniz sac gibi metallerden üretilen bariyer sistemleri haricinde, daha ekonomik çözümler sunan plastik bariyer modelleri de mevcuttur. Plastik bariyerler yine yaya ve araç kontrolü sağlamak amaçlı kullanılmakta ve değişik modellerde üretilmektedir. Plastik bariyer sistemleri içerisinde, içi su doldurulan trafik bariyerleri, birbirine geçmeli pano bariyerler gibi modeller başı çekmektedir.